دستاوردهای جدید پتروشیمی فناوران در نمایشگاه کیش؛ آغاز پروژه‌های نوآورانه و همکاری‌های داخلی

 

در جریان برگزاری ششمین نمایشگاه و همایش حمایت از ساخت داخل در جزیره کیش، دکتر حسین رفیق‌دوست، مدیرعامل پتروشیمی فناوران، از دستاوردهای جدید این شرکت در حوزه‌های مختلف صنعتی و محیط زیست خبر داد. وی با اشاره به امضای چهار توافق‌نامه مهم توسط پتروشیمی فناوران، تاکید کرد که برخی از این توافق‌ها در راستای همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان و داخلی‌سازی قطعات است و تعدادی دیگر مربوط به تأمین سرمایه و مالی می‌باشد. این دستاوردها شامل تأمین مواد شیمیایی، کاتالیز و ساخت قطعات است که با تکیه بر توانمندی‌های داخلی، از خروج ارز جلوگیری کرده‌اند.

به گزارش خبرنگار معیار پرس، رفیق‌دوست همچنین از افتتاح اولین بویلر هیدروژن‌سوز کشور در هفته آینده خبر داد و گفت این بویلر با استفاده از گازهای فلر و کندانس‌های مازاد، بخار سبز و سوخت پاک تولید می‌کند. مراحل پیش‌راه‌اندازی و راه‌اندازی این بویلر به پایان رسیده و با همکاری یک شرکت خارجی به سرانجام رسیده است.

یکی از پروژه‌های دیگر پتروشیمی فناوران، پروژه “CO2 کپچر” است که به عنوان اولین پروژه در کشور با ظرفیت ۱۶۰ هزار تن در سال فعال است. هدف از این پروژه کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و افزایش تولید متانول است. رفیق‌دوست در این باره گفت: “با استفاده از روش SMR plus CO2، ۲۰ درصد از خوراک پتروشیمی فناوران از گاز دی‌اکسیدکربن تأمین می‌شود که این امر باعث تبدیل گازهای فلر به متانول با ارزش افزوده بالا می‌شود.”

وی به پروژه‌های دیگر همچون واحد وینیل استات مونومر و چالش‌های ناترازی خوراک اشاره کرد و گفت که پتروشیمی فناوران توانسته با همکاری با دیگر پتروشیمی‌ها و استفاده از روش‌های نوآورانه، بخشی از کسری خوراک را جبران کند. رفیق‌دوست ابراز امیدواری کرد که با سرمایه‌گذاری در بخش بالادست، مشکلات ناترازی گاز در صنعت پتروشیمی کشور حل شود.

مدیرعامل پتروشیمی فناوران در پایان با اشاره به رکوردهای بی‌سابقه این شرکت در تولید اسید استیک، منوکسید کربن و متانول، اعلام کرد که این دستاوردها به رغم چالش‌های موجود، مسیر پیشرفت شرکت را هموارتر کرده است.