گردشگری شرق آسیا (فیلیپین)

مریم سادات موسوی

قسمت اول

مریم رضایی در وبسایت ایوار در مورد فیلیپین نوشته است: سواحل سفید، آب‌های زلال و درخشان، جزایر زیبای مرجانی، طبیعتی بکر و استوایی و آداب‌ورسوم منحصربه‌فرد مردم محلی، فیلیپین را با اختلاف زیادی از دیگر مقاصد گردشگری متمایز می‌سازد.
فیلیپین بهشتی استوایی در آب‌های اقیانوس آرام است که از ۷۰۰۰ جزیره تشکیل شده است. در جزایر فیلیپین مردمان محلی و بسیاری از قبایل بومی زندگی می‌کنند. فیلیپین از سواحل بی‌شمار و شگفتی‌های طبیعی اعجاب‌آور گرفته تا محوطه‌های تاریخی جالب‌توجه و تجارب بی‌همتا، سرشار از تفریحات و دیدنی‌های مهیج فراوان است.
مجله الی گشت برای توصیف مانیل پایتخت کشور فیلیپین از صفت «مروارید شرق» استفاده می‌کند. این شهر رنگارنگ، زیبایی بی حد و حصری دارد و همین خود دلیلی بر شگفت انگیز بودن آن شده است. مانیل نقطه شروع‌ خوبی برای سفر به فیلیپین است. چرا که ترکیبی از چندین فرهنگ مختلف بومی، اسپانیایی، چینی و آمریکایی را تشکیل می‌دهد. مانیل با ۱۲ میلیون جمعیت یک هرج و مرج به تمام معناست، تضاد طبقاتی در این شهر بیداد می‌کند. در حالی که کودکان فقیر بسیاری را در حال پاک کردن شیشه‌های خودرو می‌توان دید، مراکز خرید مانیل مملو از ثروتمندان است. به‌خاطر ۳۰۰ سال سلطه اسپانیا بر این کشور و تجارت با کشور چین و به خاطر حضور مهاجرین مالزیایی، تنوع غذایی در این کشور بسیار زیاد است.
همین چند خط کافی است تا ما را ترغیب کند در سری یادداشت‌های گردشکری شرق آسیا به فیلیپین هم اشاره کنیم. کشوری که ممکن است به صورت معمول انتخاب ایرانی‌ها برای یک سفر نباشد. اما این نوشته شاید کمک کند کمی از زیبایی‌ها و جاذبه‌های این کشور را بشناسیم.
فیلیپین با نام رسمی جمهوری فیلیپین، کشوری مجمع‌الجزایری در جنوب شرقی آسیا، واقع در شرق ناحیه هند و چین و شمال اندونزی است. فیلیپین با مساحت ۳۴۲.۳۵۳ کیلومترمربع؛ در رتبه شصت و چهارمین و با جمعیت ۱۰۹.۵۸۱.۰۷۸ انسان؛ سیزدهمین کشور است. پایتخت فیلیپین مانیل و بزرگ‌ترین شهر آن کزون سیتی است. زبان رسمی فیلیپین، انگلیسی و فیلیپینی است.
این مجمع‌الجزایر ابتدا توسط فردیناند ماژلان کاشف پرتغالی کشف شد. امپراتوری اسپانیا این مجمع‌الجزایر را مستعمره کرد و بعدها در جنگ بین آمریکا و اسپانیا مستعمره آمریکا و در آخر مستعمره امپراتوری ژاپن شدتا این که فیلیپین، کشوری مستقل شد.
اعتقاد بر این است که تاریخ فیلیپین با ورود انسان های نخستین با استفاده از قایق یا الوار دست کم ۶۷۰۰۰ سال پیش آغاز شده‌است. گروه‌های نگریتو اولین ساکنانی بودند که در فیلیپین ماقبل تاریخ ساکن شدند. پس از آن، گروه‌های مردمان آسترونزیایی به این جزایر مهاجرت کردند.
به گزارش سرویس بین‌الملل باشگاه خبرنگاران، حاکمیت اسپانیا بر فیلیپین باعث شد که ۹۰٪ مردم این کشور مسیحی و کاتولیک شوند و با مهاجرت گروه‌های مختلف مردم اسپانیائی زبان از اروپا و آمریکای جنوبی فرهنگ این کشور شباهت زیادی با کشورهای لاتین پیدا کرد و زبان‌های محلی آنان نیز تحت تأثیر کلمات اسپانیایی قرار گرفت.
آب و هوای فیلیپین حاره‌ای دریایی با رطوبت زیاد است و در طول سال همواره با طوفان و باران های موسمی روبه رو هست و به خاطره همین باران های سیل آسا تقریباً ۴۰٪ این جزایر را جنگل های سرسبز استوایی فرا گرفته‌است.دمای هوا بین ۲۰ تا ۴۰ درجه متغیر است و رطوبت نیز به ۳۶٪ تا ۹۰٪ هم می‌رسد. وقوع زلزله در این جزایر پدیده‌ای معمولی به حساب می‌آید.
طبق قانون اساسی تازه تصویب شده فیلیپین نظام سیاسی این کشور جمهوری ریاستی است. رئیس جمهور و مجلس سنای ۲۴ نفره بر اساس رای مردم برای یک دوره شش ساله انتخاب می‌شوند. رییس جمهور ریاست قوه مجریه را بر عهده دارد که از ۱۹ وزارتخانه تشکیل شده‌است.
مجلس نمایندگان شامل دویست نماینده انتخابی با رای مردم و پنج نماینده انتصابی است که این پنج نماینده را رئیس جمهور از بین گروه های اقلیت انتخاب می‌کند. هم چنین تعیین اعضای کابینه نیز بر عهده رئیس جمهور و بدون تصویب مجلس است.
طبق آمار وبسایت دولت فیلیپین، در سال ۲۰۱۹، بیش از ۸ میلیون گردشگر به این کشور سفر کرده‌اند. این آمار از حدود ۳٫۵ میلیون نفر در سال ۲۰۱۰ به این تعداد رسیده است. در سال ۲۰۱۹، بیشترین مسافرین از کره جنوبی با حدود دو میلیون و کمترین از مالزی با ۱۳۹هزار نفر بوده است. میزان اقامت در این کشور در آن سال حدود نه شب تخمین زده می‌شود. از این تعداد مسافر، حدود ۶۰ درصد برای تفریح و استراحت به این کشور سفر کرده‌اند.
در این یادداشت کمی در مورد دیدنی‌های طبیعی و انسان‌ساخت در فیلیپین صحبت می‌کنیم. نگاهی هم به فرهنگ، آداب و رسوم، جشن‌ها و عادات غذایی این مردم می اندازیم.

• ال‌نیدو

ال‌نیدو یکی از پرطرفدارترین جاذبه‌های گردشگری فیلیپین است که بر روی لبه خلیج باکوئیت در پالاوان شمالی قرار گرفته است و به دلیل داشتن ۵۰ پوشش سنگی و هم چنین ماهی‌ها و مرجان‌های رنگارنگ از شهرت بالایی برخوردار است. جزیره‌های کوچک و بزرگ ال نیدو پر از غارهای عمیق و تالاب‌های باشکوه و سواحل شنی سفید زیبا است و حیات وحش آن ها در هیچ کجای دنیا دیده نمی‌شود، گشت های تفریحی با قایق و گشت با اتوبوس نیز برای گردشگران مهیاست (مجله الی گشت)

• آتشفشان مایون — جزیره لوزون

آتشفشان مایون بیشتر از ۲۴۰۰ متر بالاتر از سطح دریا در استان آلبای (Albay) در جزیره‌ لوزون (Luzon) واقع شده است. این آتشفشان به خاطر ظاهر کاملاً متقارن مخروطی شکل خود توجه هر گردشگری را به خود جلب می‌کند.
بازدیدکنندگان می‌توانند از تفریحات بسیاری مثل اردو زدن، کوهنوردی، کوه‌پیمایی، تماشای پرندگان و عکاسی در نزدیکی مایون لذت ببرند. ویرانه‌های کاگساوا (Cagsawa) نقطه‌ای خوش‌منظره است که زیبایی و عظمت این آتشفشان را به نمایش می‌گذارد و بیننده را به تحسین وا می‌دارد.
مایون آتشفشانی فعالی در فیلیپین است که در طول ۴۰۰ سال گذشته، ۴۹ بار فوران کرده است. ویران‌کننده‌ترین فوران مایون در اول فوریه سال ۱۸۱۴ رخ داد و طی آن شهرها و دهکده‌های نزدیک با سنگ‌های آتشفشانی بمباران شدند.
برج ناقوس و بقایای کلیسای باروک کاگساوا که در فوران سال ۱۸۱۴ تخریب شد، گواهی بر این مدعا است. کوه‌پیمایان باتجربه می‌توانند برای صعود از کوه درخواست مجوز کنند اما مسیر رسیدن به کوه که از میان جنگل می‌گذرد، بسیار دشوار است و در نزدیکی قله گازهای خطرناکی از آن متصاعد می‌شود؛ بنابراین باید احتیاط کرد. بهترین زمان برای بازدید از مایون بین ماه مارس تا مه است که فصل‌های بارانی به اتمام رسیده‌اند(ایوار)

• دریاچه پیناتوبو

دریاچه بسیار زیبا و محصورکننده‌ای به نام پیناتوبو درفیلیپین وجودداردکه با توجه به طبیعت زیبایی که دارد جزء بهترین جاذبه‌های گردشگری فیلیپین به شمار می‌ورد. این دریاچه که پس از زلزله سال ۱۹۹۱ و فعال‌شدن آتشفشان خاموشی به همین نام درست شد، در استان زامبالیز در شمال غربی فیلیپین قرار دارد و تبدیل به یکی از انتخاب‌های گردشگران برای سفر به فیلیپین شده است.
ادامه دارد…